Jak začínal útulek Voříškov?

Každý rok je na Psím dni několik útulků , azylů a organizací , které se snažíme celou akcí podpořit.  Jedním z nich je tradičně Voříškov, který  i letos bude mít  na Psím dni stánek a  přiveze pejsky k adopci.

Ve Voříškově pracují i s velmi problémovými pejsky, se kterými si jinde neví rady. Pomáhájí změnit jejich návyky a léčit jejich bolesti. Starají se také o hospodářská zvířata, králíčky a další hlodavce.

„Se psy denně pracujeme, trénujeme je, odnaučujeme je starým zlozvykům, které jim často brání v jejich „adoptovatelnosti“. Spolupracujeme s vynikajícími trenéry a cvičáky. Věnujeme jim spoustu času, hrajeme si s nimi, venčíme je a bereme je na výlety do okolních měst a obcí, často i s dalšími pejskaři. Zapojujeme je do coursingu a socializačních aktivit. Zkrátka jim dopřáváme spoustu lásky, tréninku a psiny.“ Sdělila nám ošetřovatelka a zakladatelka útulku Anežka. 

 

Jak začínali?

Voříškov byl v začátcích vlastně jen holá louka, v které viděli příležitost změnit k lepšímu několik zvířecích osudů. Prvních 5 let měli k dispozici pouze studenou vodu ze studny s ruční pumpou. Situaci jim neulehčilo pár „dobráků“, kteří v začátcích kradli z pozemku stavební materiál. Reagovali na to tak, že tam začali přespávat ve stanu. No, občas to byl prý pěkný adrenalin!

Májí před sebou stále ještě dlouhou cestu. Například elektřinu stále dodávají solárními panely. Tato cesta pro ně a hlavně pro pejsky má velký smysl, takže se ničím nenechají odradit. Ty nevinné duše všech aktuálních i budoucích svěřenců si to zaslouží.

Zvířata milují a jejich osudy jim nejsou lhostejné  Je naší dlouhodobou vizí budovat útulek, který budou psi milovat. Takový útulek, kde se jim dostane lásky, kterou si zaslouží každý jeden z nich. Útulek, kde nebudou celé dny zavření v kotci a budou vlastně jen přežívat. Psím svěřencům chtějí nalévat znovu čerstvou krev do žil, dávat jim zase větší chuť k životu a naučit je znovu důvěřovat člověku. To vše ideálně s péčí o naše životní prostředí “ dodala Anežka.  

Díky Voříškovu našlo už více jak 150 pejsků nový domov a my pevně věříme, že i Psí den pomůže nějakému sehnat skvělého páníčka a celkově jim v jejich úžasné práci pomoci finačně.

Pokud nechcete čekat až na Psí den, můžete Voříškov podpořit třeba hned. Podívejte se na jejich webu na MOŽNOSTI PODPORY.

Pokud se chcete dozvídat i další novinky sledujte 7. Psí den i na FACEBOOKU.