Bude váš pes mistrem světa?

Máte rádi, když jste u něčeho první? A co když jste první u události světového formátu?  Dog Puller Klub České republiky, z. s  pořádá vůbec 1. Mistrovství světa v Pulleru. Jedinečnou a především poslední možnost se do této soutěže přihlásit máte na Psím dni s Prahou 13, který se koná 8. 9. 2018.

Tento sport je v České republice od roku 2016. Puller je unikátní tréninková pomůcka, s kterou si současně užijete spoustu zábavy. Puller vás může zajímat jako již zmíněný doplněk pro trénink mnoha sportů a výcvik pejska, ale pokud v sobě máte soutěživost, určitě vás nadchne, že se ve sportu Dog Puller  sportu připravuje 1. Mistrovství světa! Historicky největší událost se bude konat 7. 10. 2018 v RC Tatra Smíchov – Praha 5. Závody v Dog Puller se pořádají po celém světě, ale světový šampionát bude mít svou premiéru právě v naší zemi.

Sport Dog Puller má několik disciplín. Jak v závodech, tak při běžném tréninku se začíná disciplínou zvanou Running. V této části se soutěží v uchopování kruhu za běhu. Následuje druhá disciplína, Jumping, v které se soutěží ve skákání z kruhu na kruh. Kompletní pravidla najdete na www.pullersport.cz .

Určitě vás zajímá, jak tato činnost vlastně probíhá a třeba máte i nějaké otázky. Odpovědi na ně najdete na Psím dnu s Prahou 13, kde bude kromě jiných zajímavých aktivit Puller zóna. Vyjma vyzkoušení si sportu v ní budete mít možnost se přihlásit na MS Dog Puller. Pozor! Bude to příležitost poslední, tak nenechte svého mazlíčka přijít o možnost být prvním mistrem světa!

 

PŘEDPOKLADY ÚSPĚŠNÉ KVALIFIKACE:

– pes umí přivolání s pullerem

– pes umí přinášet puller po hodu na obě strany (pravá, levá), minimálně 5krát za sebou

– 20 přeskoků z puller na puller se správným držením a bezpečným dopadem psa na zem (všechny čtyři tlapky)

– psovod umí puller správně držet při skákání

– psovod umí správně házet puller

– pes je v kondici a zdravý

– psovod zodpoví správně 2 teoretické otázky z pravidel sportu Dog Puller

Poznámka: Pokud bude úspěšně kvalifikovaných více než je maximální počet účastníků MS, proběhne rozstřel a postoupí pouze ti s nejlepšími výsledky podle klasických pravidel sportu Dog Puller a jeho bodování.

Organizátor a hlavní pořadatel MS Dog Puller:
Dog Puller Klub České republiky, z. s.
Spolupořadatel:
Rebel Dog a Collar Company
Hlavní partner:
Rebel Dog, Vetcentrum Duchek, Collar Company

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*