Kdo si hraje, nezlobí na Psím dni s Prahou 13

Nejznámější motto našeho učitele národů, Jana Amose Komenského, bylo jistě „škola hrou“. Proto by ho potěšilo, kdyby viděl, co připravujeme pro všechny čtyřnohé účastníky Psího dne s Prahou 13! Pro vaše chlupaté školáky chystáme psí hernu s prodejním stánkem firmy Manahu, ve které si budete moci vyzkoušet psí hlavolamy, čmuchací koberečky, lízací podložky a mnoho dalšího a nechat si poradit od školeného odborníka, jaká interaktivní hračka bude pro vašeho psa ideální.

Pro psy, jako i pro lidi, je mentální cvičení stejně důležité jako to fyzické. Povinnou školní docházku jim ještě nikdo nezavedl, to ale neznamená, že byste svého pesana neměli „vzdělávat“.

Slyšeli jste například o zpomalovacích krmících miskách? Psi, kteří mají tendenci své jídlo příliš hltat miska zpomalí, což je důležité pro zdravé zažívání. Zároveň se z jídla stane zábavná hra, protože pejsek musí přijít na způsob, jak moc nerozpohybovat vrtulku uprostřed misky a v klidu se najíst.

Čmuchací koberečky – jiný typ interaktivních hraček pro psy – mají zase za úkol pomoc zbystřit pejskovi čich, což je jeden z nejdůležitějších psích smyslů. Pejsci čmuchají, hledají v chlupatých, mnohovrstevných koberečcích pamlsky, dobře se u toho baví a zároveň protahují šedou kůru mozkovou.

Výrobce interaktivních hraček Manahu nám několik nejzajímavějších hraček věnoval do tomboly. Proto dorazte, přijďte si pohrát do Psí herny a třeba vyhrát v tombole.

Naše škola je sice víkendová, Psí den s Prahou 13 se koná v sobotu 4. září, o to zábavnější ji pro vás připravujeme!