Kdo bude další rekordman ve skoku do výšky?

Psí den vypukne přesně za měsíc 18.5. a jako každý rok na něm nebude chybět soutěž ve skoku do výšky. Překonat rekord je rok od roku těžší, a tak je velkou otázkou, jestli se nám to i letos podaří. V kategorii psů nad 40 cm je potřeba překonat výšku 137 cm a v kategorii menších psů je poslední rekord 100 cm

Podívejte se na historii skoků Psího dne, které se povedlo zapsat do České knihy rekordů

 1. ročník Psího dne

O vůbec první zápis do České knihy rekordů ve skoku do výšky se postaral Belgický ovčák malinois – Ejs (Ejsínek) , který skočil krásných 110 cm.

2. a 3. ročník Psího dne

O Další zápis do knihy rekordů na 2. ročníku Psího dne s Prahou 13 se zasloužil výmarský ohař Shadow Shefis, který překonal laťku ve výšce 125 cm.  Rekord pokořil i na 3. ročníků , kdy se mu povedlo skočit 135 cm.

4. ročník Psího dne

Nový rekord sice nepadl, ale skokani připravili divákům pořádně napínavou show. Nakonec celou soutěž  vyhrála Zara s paničkou Andreou. Fenka skočila krásných 135 cm, což je Vyrovnaný rekord z minulého roku.

5. ročník Psího dne

Ani na 5. ročníku se nepovedlo překonat rekord ve skoku do výšky, ale i tak pejskové předvedli úžasné výkony a nejlepší byla fenka křížence amerického stafordšírského teriéra Ellie, která skočila úžasných 130cm.

6. ročník Psího dne

2letý pes Rocky (kříženec border kolie) majitelky Marcely Tvrdíkové z Bohdanče dokázal přeskočit laťku ve výšce 137 cm a překonal tím všechny dosavadní rekordy.

Poprvé jsme také začali s rekordem psů do 40 cm kohoutkové výšky. Ten vyhrála 9letá fenka Růženka (kříženec) majitelky Kristýny Blažkové z Děčína dokázala přeskočit laťku ve výšce 100 cm

7. ročník Psího dne

Na minulém ročníku Psího dne se povedlo vyrovnat rekord z minulého roku 100 cm v kategorii psů do 40 cm –  fence pudla Bonnie

 

Registrace do soutěže ve skoku do výšky bude probíhat na webu www.psiden.cz od 1.5.